I Love Bulgaria

Новини

Пресконференция в РИМ-Сливен на 10 декември относно проект за представеняне на помагала за детска публика

Заповядайте на пресконференцията на РИМ „Д-р Симеон Табаков” - Сливен, в която ще бъдат представени 3 вида помагала, предназначени за детска публика, като част от проект, реализиран от екип на музея. Дата: 10 Декември 2019 г. Час: 11.00 ч. Място: Сградата на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков”- Сливен Тема: Приключване проект „Музеят – място за учудване, въображение и любопитство (изработване помагала за детска публика)” финансиран по Тема № 2 „Музеят като образователна среда“ в сесия на МК за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства. Участва екипът, работил по проекта.

Семейна работилница за сурвачки очаква своите гости на 14 и 21 декември 2019 г. в Регионален исторически музей - Сливен

РАБОТИЛНИЦА ЗА СУРВАЧКИ Семейна работилница за сурвачки очаква своите гости на 14 и 21 декември 2019 г. от 9.30 ч. в Регионален исторически музей - Сливен. Участниците ще имат възможност да се зaпoзнaят c oбичaитe и тpaдициитe пo Cypвaĸи и изpaбoтвaнeтo нa cypвaчĸи, и да вложат творческо въображение. Материалите ще бъдат осигурени от музея, таксата за участие на всеки желаещ е 5 лв. С изработените сурвачки децата ще благославят за здраве, късмет и плодородие стопаните през Новата година! Очакваме ви! За участие с предварително записване на тел: 0879991208 - М. Маринова /музеен педагог/ МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Къща музей „Хаджи Димитър”, къща музей „Сливенски бит XIX-XX в.“ и къща музей „Добри Чинтулов” няма да работят в петък следобяд и събота

Уважаеми гости, Къща музей „Хаджи Димитър”, къща музей „Сливенски бит XIX-XX век“ и къща музей „Добри Чинтулов” ще бъдат затворени за посещения на 29.11.2019 г. /петък/ следобяд и на 30.11.2019 г. /събота/. Извиняваме се за причиненото неудобство.

Днес в РИМ „Д-р Симеон Табаков”- Сливен бе организирано мероприятие за учениците от ресурсна група при СУ "Пейо Яворов"

Днес по повод Деня на Християнското семейство бе организирано мероприятие изненада за учениците от ресурсна група при СУ "Пейо Яворов" в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков”- Сливен. Организатори бяха училищният психолог г-жа Иванка Стойчева, ресурсният учител г-жа Галя Кабаджова и г-жа Миглена Маринова - музеен педагог. Децата имаха възможност да изработят съдове от глина, заедно със своите родители и баби и да споделят въображението си с приятели. В кратка презентация се представи историята на празника и значението на семейството, като обмен на любов, взаимопомощ и уважение.

На 21 ноември ученици от 5 г клас при СУ „Пейо Яворов“ отбелязаха Деня на християнското семейство в къща музей „Сливенски бит"

На 21 ноември учениците от 5 г клас при СУ „Пейо Яворов“ отбелязаха Деня на християнското семейство в къща музей „Сливенски бит XIX-XX век“. Децата бяха запознати с празниците, обичаите и традициите свързани със сливенския край от екскурзовода на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ Петя Димитрова. Учениците, с класен ръководител Даря Сиракова се включиха в празника, като рецитираха стихове, разказаха за своето семейство и Свето кръщене. Възпитаниците на СУ „П. Яворов“ подредиха и представиха ястия специално приготвени за събитието. Гости на тържеството бяха г-жа Петя Георгиева – заместник директор на СУ „П.Яворов“, учители и родители.

На 8 ноември в РИМ "Д-р Симеон Табаков" - Сливен се проведе занимателен урок с ученици от с. Самуилово

Днес, 8.11.2019 г., в Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" - Сливен се проведе занимателен урок с ученици от 5 клас на ОУ " Христо Ботев" - с. Самуилово с г-жа Мариела Димитрова, Миглена Маринова – музеен педагог и Бойко Банчев - реставратор в РИМ-Сливен. Заниманията се провеждат по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“.

Зареди още

Адрес

Град Сливен, бул. „Цар Освободител” №18

Работно време

9:00 – 12:00 14:00 – 17:00
Почивни дни
Април - Октомври: Понеделник Ноември - Март: Неделя, Понеделник

Входни такси

Входни билети
 • ученици, войници, студенти и пенсионери - 2.00 лв.
 • възрастни - 3.00 лв.
 • групови посещения на ученици /над 15 човека/ - 1.00 лв.
 • групови посещения на възрастни /над 15 човека/ - 2.00 лв.
Пакетни цени

За посещение на два музейни обекта:

 • ученици, войници, студенти и пенсионери - 3.00 лв.
 • възрастни - 5.00 лв.
 • групови посещения на ученици /над 15 човека/ на два и повече обекта - 2.00 лв
 • групови посещения на възрастни /над 15 човека/ на два и повече обекта - 5.00 лв

За посещение на три и повече музейни обекта:

 • ученици, войници, студенти и пенсионери - 5.00 лв.
 • възрастни - 7.00 лв.

Цени на семеен билет:

 • за един обект - 7.00 лв.
 • за два и повече обекта - 10.00 лв.
Беседи на български и чужд език: 10 лв.

Последният четвъртък от месеца е с безплатни входни такси. Заплаща се само беседата.

Лица с трайни увреждания и деца под 7-годишна възраст посещават безплатно музейните обекти.

Kонтакти

Телефон: 044 622494

Всички права запазени © 2019 РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - СЛИВЕН. Дизайн и разработка от Sliven.net